Почетният президент на Байерн Мюнхен Франц Бекенбауер не е много голям оптимист преди тазвечершния сблъсък на баварците с Барселона в Шампионската лига.

Още по темата

 

Кайзера е на мнение, че отличната форма на Лионел Меси е в основата на добрите резултати на каталунците, но подчерта, че Пеле ще си остане завинаги най-добрия футболист.

"Няма да крия, че се съмнявам в класирането на Байерн на финала, защото Барселона е във фантастична форма, както видяхме миналата сряда. Третият им гол беше ужасен за Байерн, защото 0:2 щеше да е възможен пасив за стопяване. Всичко изглежда приключило, макар да стават чудеса", започна Франц.

"Без Меси, Барселона би бил като всеки друг отбор, но Лео е невероятен и през последните месеци отново е на познатото ниво. Той е този, който прави разликата в мачовете на Барселона. В момента той е най-добрият футболист в света, но най-добрият за всички времена е Пеле."

"Играх с Пеле в Ню Йорк Космос през 1977 година и не съм виждал подобни неща от някой друг. Подаваш му топката и после не можеш да го видиш, защото беше толкова бърз. Той правеше всичко инстинктивно", допълни Бекенбауер, цитиран от вестник "Екип".