Байерн Мюнхен - Барселона, полуфинална среща-реванш на Шампионската лига. Стадион "Алианц Арена", 21.45 часа българско време.

Групата на Байерн Мюнхен:
Вратари: Нойер, Рейна, Щарке
Защитници: Боатенг, Бенатия, Данте, Рафиня, Бернат, Лам
Полузащитници: Алонсо, Швайнщайгер, Гьотце, Тиаго Алкантара, Хави Мартинес, Роде, Вайзер, Гаудино
Нападатели: Левандовски, Мюлер, Писаро, Курт
Контузени: Рибери, Бадщубер, Робен
Извън групата (назад с подготовката): Алаба

Групата на Барселона:
Вратари: Браво, Тер Стеген, Масип
Защитници: Пике, Вермаелен, Матийо, Алвеш, Алба, Адриано, Бартра, Монтоя, Дъглас
Халфове: Иниеста, Масчерано, Бускетс, Шави, Ракитич, Рафиня Алкантара, Сержи Роберто, Сержи Сампер,
Нападатели: Меси, Неймар, Суарес, Педро, Сандро, Мунир
Контузени: Няма

Прогноза на Gol.bg:

Байерн Мюнхен е изправен пред най-трудната задача не само през този сезон, но и за последните години. След класическото поражение на стадион "Ноу Камп" момчетата на Пеп Гуардиола се нуждаят от перфектния мач, за успеят да се класират на финала в Берлин.

Формата на баварците през последните седмици обаче е отчайваща. Те нямат вкаран гол в продължение на 361 минути и упорито преследват черната серия на българския ЦСКА. Германският първенец записа четири поредни поражения във всички турнири, а срещу Дортмунд за Купата показа слабост и от бялата точка, когато пропусна и четирите си дузпи за първи път в историята.

И докато Байерн прави най-лошата си серия в атака за последните 17 години, Барселона е на противоположния полюс. Каталунците се превърнаха в машина за голове и победи, спечелвайки 17 от последните си 18 двубоя. Те практически си осигуриха титлата в Ла Лига и с единия крак са на финала в Шампионската лига, крачейки уверено в график за требъл. Триото Меси-Суарес-Неймар вече има невероятните 112 гола този сезон.

Наставникът на гостите Луис Енрике събра група от цели 26 футболисти за мача, давайки възможност и на играчи от втория отбор да летят за Мюнхен. Бранителят Жереми Матийо получи зелена светлина от медицинския екип и ще бъде на разположение след травмата си. Себастиан Роде пък се завръща в групата на мюнхенци, макар все още да не е ясно дали е напълно готов за игра след мускулната си контузия.

Барса рядко побеждава Байерн в официални мачове (два пъти от девет срещи), но когато го прави, резултатът се помни дълго (4:0 и 3:0). Последната победа на "блаугаранс" на германска земя дойде през сезон 2011/12, когато те победиха Байер Леверкузен с 3:1.

Последната среща между Байерн и Барса на стадион "Алианц Арена" завърши 4:0 за германците и нов такъв резултат ще ги класира на финала. В двата тима обаче настъпиха сериозни промени през последните две години, а мюнхенци са измъчвани и от липсата на контузените основни футболисти Франк Рибери, Ариен Робен, Давид Алаба и Холгер Бадщубер.

Все пак феновете на Байерн разчитат на статистиката на своя стадион в Шампионската лига този сезон, където техният любим отбор унищожава всеки един противник. 100%-ият домакински актив е гарниран с 13-те вкарани гола в двата домакински мача на елиминациите - срещу Шахтьор и Порто.

Интересното е, че срещу португалците Байерн съумя за първи път да навакса изоставане от два гола в елиминационен мач и пред своя публика да се класира напред. Този път задачата на най-успешния германски клуб изглежда по-сложна от всякога и с оглед състоянието на двата отбора, Барса е в позицията на тежък фаворит.

Резултат:  Байерн Мюнхен - Барселона 1:1