Медиите в Испания потърсиха конфликт между Луис Енрике и Жерард Пике след мача между Алмерия и Барселона.

В него защитникът на Барселона записа трети пореден мач, в който не помирисва терена и остава извън титулярния състав до края на срещата.

За последно Пике игра в официален мач в Ел Класико срещу Реал Мадрид, където предизвика дузпа за игра с ръка. Според всеобщото мнение той е наказан от Луис Енрике заради липсата на дисциплина.

Във вчерашния мач срещу Алмерия това бе още по-показно, тъй като Пике бе накаран да продължи да загрява, макар Енрике вече да бе решил да използва като последна смяна Шави. Според някои медии това е било направено умишлено, за да се унижи играча.

Според анализ на телевизия ТВ3 обаче цялата случка с демонстративното загряване на Пике е продължила точно 37 секунди, след което в крайна сметка той е седнал на пейката.

Така или иначе проблемите на Пике в Барселона са факт и вече започна да се коментира дали той няма да напусне клуба. Още през миналата седмица английските медии спекулираха, че Арсенал и Манчестър Юнайтед искат защитника.

Сега обаче вероятно ще има нови слухове, свързващи Пике с Байерн Мюнхен. Причината е среща между Пеп Гуардиола и защитника на улиците в Барселона. Това е станало след като треньорът на баварците бе в столицата на Каталуния, за да гласува в неофициалния референдум за независимост.

Снимки в Туитър показаха как Гуардиола разговаря на улицата с Пике и половинката му Шакира. Според вестник Ел Мундо Депортиво това е станало в близост до къщата на Тиаго, който се възстановява от контузия.


Ето клипа с наказателната загрявка:

А ето и нейната продължителност от 37 секунди:

 

Ето и снимките на Пике и Шакира с Гуардиола: