Звездата на Барселона Ламин Ямал продължава да учудва феновете със своята постоянна продукция този сезон, и дори дава заявка да бъде играч на сезона отсега. Още по време на Евро 2024 той направи крачка напред към най-голямата сцена.

Той ще бъде награден от Испания в предстоящите международни мачове срещу Дания и Сърбия с фланелката с номер 10. "Ла Роха" обяви номерата на фланелките си за предстоящите сблъсъци от Лигата на нациите и тъй като Дани Олмо липсва поради контузия, 17-годишният играч ще носи номер 10. Имаше някои спекулации, че Ямал ще приеме номер 10 на Лионел Меси в Барселона това лято, след като бъдещето на Ансу Фати е несигурно, но в крайна сметка облече фланелката с номер 17, която Меси също носеше, преди да наследи номер 10 от Роналдиньо.

Междувременно аржентинската суперзвезда обяви, че 10 спортисти на Adidas ще носят специални ботуши Messi +10, като част от последната им промоционална кампания. Вики Лопес, която също играе за Барселона, също беше избрана, както и американският тийнейджър Каван Съливан и бъдещата звезда на Манчестър Сити Клаудио Ечевери.