Треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти каза, че е доволен от победата с 3:0 над Валядолид въпреки неубедителното представяне на неговия отбор по време на сблъсъка от Ла Лига.

След слабото представяне на титуляри като Килиан Мбапе, Винисиус Жуниор и Родриго, Анчелоти похвали своите резерви, след като Брахим Диас и Ендрик влязоха от резервната скамейка, за да осигурят успеха на Реал с късни голове. Федерико Валверде откри резултата в 50-ата минута.

"Вкусът на победата винаги е добър. Когато спечелим мач, трябва да съм доволен, като се имат предвид трудностите, които имахме, особено през първото полувреме, когато бяхме доста бавни", каза Анчелоти на пресконференция.

"Справихме се по-добре след почивката, с много повече скорост в притежанието на топката. Много съм щастлив, че тези, които влизат от пейката, се възползват от малкото минути, които имат", добави той.

"Определянето на състава винаги е сложно, притеснява ме, прави ме малко тъжен. Въпреки че това е моя отговорност, аз съм този, който трябва да избере 11-е играчи, които започват мача", коментира още наставникът.

Анчелоти каза, че очаква неговите титуляри да бъдат по-малко егоистични и трябва да поискат да бъдат заменени, когато са уморени, главно в началото на сезона, в който мачовете се играят при доста горещо време.

"В този период от сезона, в жегите, се очаква играчите да се изморяват. Така че би било редно, когато някой е уморен, да вдигне ръка и да поиска да излезе, но в моята 40-годишна кариера във футбола никога не се е случвало", каза Анчелоти.

"Така че зависи от мен, от треньора, да избера тези, които смятам, че са уморени. Мисля, че играчите трябва да бъдат по-отговорни с това. Казвам го тук, след като съм им го казвал и в съблекалнята. Имам много ресурси за използване в този отбор", коментира той.

Анчелоти каза още, че не се притеснява от борбата на Мбапе в предни позиции и помоли за повече търпение, докато френската звезда се сработи с новите си съотборници.

"Мбапе е великолепен нападател, много бърз, движи се много добре без топка, атакува отзад, имаше три или четири шанса днес. На тази позиция той ще вкарва, както винаги е вкарвал. Няма нужда да играе отляво или в центъра... в крайна сметка той ще вкарва голове, почакайте и ще видите", завърши треньорът.