Реал (М) тресна 3:1 Еспаньол и продължава да гони Барселона в Ли Лига.

"Кралете" направиха пълен обрат, за да се стигнат до успеха.

"Белият балет" бе без голмайстора си Карим Бензема. Носителят на "Златната топка" има лека травма и наставникът на Реал Карло Анчелоти реши да го остави извън състава, тъй като на тима му предстоят важни срещи през следващата седмица.

В 8-а мин гостите от Каталуния откриха. Точен бе Хоселу.

Винисиус Жуниор изравни в средата на първата част. Едер Милитао пък направи обрата пълен в 40-ата мин.

В добавеното време Марко Асенсио оформи крайното 3:1

С трите точки "белия балет" скъси изоставането си на 6 пункта от големия си съперник Барса. Каталунците играят утре.


Гостите стартираха по-уверено срещата.

Още във втората мин Еспаньол Хоселу бе намерен на добра позиция и стреля към вратата на "белия балет". Куртоа обаче бе на мястото си и спаси без проблеми.

В 8-ата мин каталунците шокираха "Бернабеу". Чуаемни загуби лесно в средата на терена. Рубен Санчес получи на дясното крило. Офанзивният футболист напредна, след което центрира към Хоселу. Голмайсторът на Еспаньол засече топката с левия крак и я прати в мрежата на Реал.

Няколко минути по-лесно Еспаньол пропусна да удвои. Дадрер центрира от фаул, Куртоа не се намеси добре при изстрела на играча на гостите. Топката се озова отново у каталунците, но те не успяха да се възползват от подаръка, направен им от вратаря на Реал.

Набезите на Еспаньол явно стреснаха играчите на Анчелоти. И те взеха нещата в свои ръце.

Вини-Жуниор изравни след марков пробив от крилото и шут в далечния ъгъл. Бразилецът премина като на парад през няколко бранители на Еспаньол и прати неспасяемо топката в мрежата на Пачеко в 22-ата мин.

Домакините, усетили слабост у играчите на каталунците, не спряха с натиска. Родриго се озова на чиста позиция, но изстрелът му излезе в аут в средата на първата част.

5 мин преди края на полувремето Реал стигна до пълния обрат.

Чуамени центрира към Милитао и защитникът не пропусна от близка дистанция.

Кабрера от гостите се озова сам на чиста позиция след корнер в 55-ата мин. Защитникът на Еспаньол обаче стреля слабо и дори не нацели вратата на Куртоа.

В 70-ата мин бомбен шут на Кроос излетя в аут.
Гредата спаси Пачеко 15 мин преди края на срещата. Родриго стреля от пряк свободен удар, но топката се отби в рамката на вратата.

Първият точен изстрел за "кралете" дойде чак в 78-ата мин. Винисуис тества стража на гостите от средна дистанция, но вратарят спаси.

В самия край на редовното време Еспаньол пропусна да изравни. Играч на гостите надскочи двама бранители не Реал след корнер, но ударът му с глава мина на метър над гредата.

Начо проби от собствената си половината. Испанецът премина през четирима играчи на гостите и пусна към Асенсио. Нападателят с прецизен удар матира Пачеко.

Реал се активизира в последните минутики. Дълбоко в добавеното време Валверде бе изведен. Уругваецът стреля мощно, но вратарят на Еспаньол спаси.


Реал (М) - Еспаньол 3:1

Голмайстори:

0:1 Хоселу (8); 1:1 Винисиус (22); 2:1 Едер Милитао (40); 3:1 Асенсио (90)

Стартови състави:

Реал Мадрид: Тибо Куртоа, Дани Карвахал, Едер Милитао, Начо, Едуардо Камавинга, Тони Кроос, Лука Модрич, Орелиен Чуамени, Федерико Валверде, Винисиус Жуниор, Родриго

Еспаньол: Фернандо Пачеко, Оскар Хил, Леандро Кабрера, Сесар Монтес, Серхи Гомес, Рубен Санчес, Винисиус Соуза, Хосе Грагера, Серхи Дардер, Мартин Брейтуейт, Хоселу