Бразилският полузащитник на Реал Мадрид Лукас Силва има проблеми със сърцето, които са осуетили преминаването му в Спортинг Лисабон. 

Футболистът трябваше да заиграе при португалците под наем през следващата кампания, след като клубовете се разбраха за него, но се оказа, че не успя да премине медицинските тестове. 

В резултат от Спортинг се отказаха от сделката и днес Силва ще се върне в Мадрид, където ще бъде подложен на нови тестове, които трябва да покажат дали наистина става дума за нещо притеснително за здравето му. Самият той счита, че всичко е наред. 

„По време на тестовете бяха установени нередности със сърдечния ми ритъм. Последваха нови изследвания, които обаче отхвърлиха всякакви съмнения за аномалия на сърцето. Все пак от съображения за сигурност решихме, че на този етап е най-добре да продължим с проучванията и от Мадрид също искат да направят тестове. Аз обаче съм напълно спокоен и мога категорично да отхвърля съмненията, че мога да приключа с футбола на 23 години“ заяви бразилецът в официално съобщение. 

Силва изкара миналия сезон в Олимпик Марсилия, но дори и всичко да е наред с него изглежда, че е само въпрос на време Реал да го продаде, тъй като привличането му не се оказа с необходимия ефект.