ПСЖ и Реал Мадрид завършиха 0:0 в Група А на Шампионската лига по футбол. Както се говореше в дните преди мача, треньорът на испанците Рафаел Бенитес беше подредил добре играчите си в защита и не допуснаха много положения пред домакините. 

“Кралете” имаха сериозни проблеми в атаката си, след като Карим Бензема и Гарет Бейл пропуснаха мача заради контузия, а Лука Модрич влезе като резерва. 

Хората на Лоран Блан също не направиха най-добрия си мач и така след скучните 90 минути на “Парк де Пренс” ПСЖ и Реал логично си поделиха точките. 

Двата отбора са на върха в класирането с по 7 точки. В другата среща от групата Малмьо победи изненадващо у дома Шахтьор Донецк с 1:0 и записа първи три точки. Украинците все още нямат актив в турнира. 

Двата отбора изиграха равностойно първо полувреме, в който опитаха да се надхитрят. За добрата игра не помогна и лекият дъждец над Париж. Във втората половина на полувремето Реал погледна по-сериозно към вратата на домакините. 

В 35-та минута Роналдо беше близо до откриване на резултата, след като засече центриране на Марсело, но Кевин Трап успя да спаси. Четири минути по-късно Иско беше близо до това да реализира за Реал, но ударът му не попадна в очертанията на вратата. 

Второто полувреме започна с пропуск на Единсон Кавани. Уругваецът отклони с върха на обувката си центриране на Тиаго Мота, а Кейлор Навас само успя да изгледа как топката минава покрай гредата му. 

Надхитрянето между двата отбора продължаваше, но реални положения за гол така и нямаше. Реал отговори с удар на Кристиано Роналдо от фаул, който мина над гредата. 

Португалецът бе далеч по-близо до гола в 72-та минута, когато бе изпуснат от защитниците на ПСЖ. Роналдо стреля силно с левия крак от малък ъгъл, но не успя да намери очертанията на вратата. В крайна сметка гол не падна и така двата отбора си поделиха точките. 

ПСЖ - Реал Мадрид 0:0 

ПСЖ: Трап, Орие, Тиаго Силва, Маркиньос, Максуел, Верати (80 - Лавеци), Тиаго Мота, Матуиди, Ди Мария (67 - Пасторе), Ибрахимович, Кавани (66 - Лукас)

Реал Мадрид: Навас, Данило, Варан, Рамос, Марсело, Кроос, Касемиро, Иско (69 - Модрич), Васкес, Роналдо, Хесе (73 - Черишев)