Кристиано Роналдо навакса това, че в първите два мача от Примера дивисион не отбеляза гол, като се отчете с 5 при разгрома над Еспаньол с 6:0 в двубой от третия кръг. 

Така португалецът разсея съмненията, че не се намира в много добра форма, което може да се каже и за отбора му, който постигна втори разгром след този над Бетис с 5:0 преди две седмици.  

Карич Бензема също се разписа за седмата поредна победа на Реал над Еспаньол, след която Кралския клуб вече има 7 точки. Домакините пък са с 3 до момента. 

В състава на Реал Карвахал и Иско очаквано бяха сред титулярите. Касемиро обаче се появи в средата на терена за сметка на Тони Кроос, който вероятно получи почивка след мачовете на националните отбори. 

Още в началото домакините имаха добра възможност, когато Кайседо получи топката от Хави Лопес и макар от трудна позиция стреля опасно, но покрай вратата. 

Реал обаче не се стресна и в 7-ата минута поведе. Модрич пусна пас зад защитата, Кристиано Роналдо се измъкна и спокойно реализира първия си гол за сезона, прекъсвайки головата си суша. 

Попадението успокои гостите, които в 16-ата минута спечелиха дузпа, когато Алваро Гонсалес събори Бейл, а Роналдо нямаше проблеми да вкара. Докато синьо-белите се усетят получиха и трети гол. Бейл се измъкна отляво и центрира отлично, за да може Кристиано да оформи хеттрика си, с който изравни Меси по хеттрици с 32. 

По този начин мачът на практика приключи рано-рано, а в 28-ата минута Бензема вкара четвърти гол, този път след подаване от Роналдо, като в атаката участва и Бейл.  

В 34-ата минута Кайседо създаде напрежение в отбраната на Реал, като успя да стреля, но след рикошет в Пепе топката излезе в корнер. След него напрежението остана, тъй като домакините спечелиха свободен удар, след  което стреляха, но този път Рамос блокира изстрела. Играчите на Еспаньол се активизираха, но без да стигнат до попадение. 

След паузата домакините поискаха дузпа за игра с ръка, когато един удар бе спрян от Рамос, но реферът замълча. Последваха минути, в които не се стигна до кой знае какви ситуации, след като играчите на Реал понамалиха темпото, а домакините не можеха да притеснят Кейлор Навас. 

Гостите обаче не смятаха да приключват и в 61-ата минута отново вкараха. След контраатака Иско подаде на Роналдо, който пусна към Иско надясно, а той комбинира с Бейл. Подаването на уелсеца бе засечено спокойно Кристиано. Така португалецът надмина Раул по голове в Лигата и вече има 229. 

Кайседо пропусна да отбележи за домакините при добра ситуация преди да дойде и петия гол за Роналдо. Асистенцията бе на Лукас Васкес, който се справи отлично и запази топката, за да подаде към суперзвездата. 

До края Кристиано пропусна да отбележи още едно попадение, а и Лукас Васкес бе близо да вкара, но и без това победата на Реал бе достатъчно сериозна. 

Еспаньол – Реал Мадрид    0:6

0:1    Роналдо 7 0:2    Роналдо 17 дузпа 0:3    Роналдо 20 0:4    Бензема 28 0:5    Роналдо 61 0:6    Роналдо 80

Еспаньол: Пау, Арбия, Сиани (46 Монтанес), Гонсалес, Дуарте, Севиля, Санчес (65 Джордан), Хави Лопес (46 Каняс), Алварес, Кайседо, Морено Реал Мадрид: Навас, Карвахал, Пепе, Рамос (73 Варан), Марсело, Касемиро, Модрич (56 Ковачич), Иско, Бейл, Роналдо, Бензема (63 Лукас Васкес)