Легендите на Ливърпул Йън Ръш и Джон Барнс подкрепиха Кени Далглиш и публично заявиха, че Крал Кени трябва да остане начело на Ливърпул за постоянно.

Двамата бивши нападатели имат общо 313 гола за Ливърпул в английския елит.

60-годишният шотландец изведе "мърсисайдци" от втората половина на таблицата до шесто място в класирането.

В един момент "червените" дори бяха заплашени, че ще бъдат въвлечени в борбата за спасение от изпадане, но след назначението на Далглиш нещата си дойдоха на мястото и славният петкратен европейски клубен шампион е близо до петте най-добри отбора в Англия през последните няколко месеца.

Бившият нападател Йън Ръш, който е бил съотборник на Далглиш в периода 1980-1990 година, смята, че близостта на Далглиш с феновете го прави фаворит за постоянен мениджър на клуба.

"Мисля, че всеки, който познава Кени е наясно за какво става дума. Неговията философия е, че никой не е по-голям от Ливърпул и че когато носиш фланелката на отбора, това е привилегия", каза Ръш пред английското издание "Сън".

"Едно нещо е сигурно - феновете на клуба го обичат и го искат за постоянно в Ливърпул", допълни бившият голаджия на "мърсисайдци".

"Играчите играят така, все едно го правят заради него, те искат той да остане в отбора. Да се надяваме, че Кени ще е начело на клуба и догодина по това време. Той ще направи това, което е най-добро за клуба."

"Колкото по-често побеждава отборът, толкова по-голяма е вероятността Далглиш да остане", завърши Ръш, който е вкарал 229 шампионатни гола за Ливърпул по време на своя 15-годишен престой в клуба.

Джон Барнс също защити Далглиш и се обяви за неговото оставане в клуба.

"Феновете го обичат. Може да видите как реагират играчите, когато видят как се отнася публиката с Кени", каза Барнс, който за 10 години в клуба, вкарва 84 гола в английския елит за "червените".

"Еуфорията от присъствието на Кени в тима му дава голямо предимство. Връзката между Ливърпул и Кени е много силна. Аз не съм собственик на отбора, но мисля ,че Кени трябва да получи работата за постоянно", завършва Барнс.