Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп вдигна аларма за Диго Коста преди утрешното дерби с Челси в Лондон от Висшата лига. Германският треньор предупреди своите футболисти за агресивната игра на испанския национал, който заби вече четири попадения от началото на сезона.

Според Клоп голямото оръжие на Коста е умението да използва физиката си срещу съперника, което изисква много битка от неговите футболисти.

"Важно е да си агресивен срещу Коста. Ако си кротък, нямаш никакъв шанс. Той е истински биткаджия, знае как да използва тялото си във всеки един момент.

Наистина го прави брилянтно, от световна класа. Срещу Суонзи бе направо неудържим. Безспорно е много силен", коментира Клоп за голмайстора на Челси, който се разписа на два пъти при гостуването на "Либърти" (2:2).

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/fX0CIfX7-ak" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Освен голове Коста вече нареди и дежурните си картони - три от началото на сезона. На "Стамфорд Бридж" още помнят как нападателят изгоря с три мача наказание след полуфиналния мач от турнира за Купата на Лигата през януари миналата година.

Тогава Коста настъпи мръснишки Емре Джан и впоследствие бе наказан по видеозапис от футболната федерация на Англия. Все пак Клоп даде да се разбере, че провокации срещу Коста не влизат в неговата тактика за мача.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/n0Uyde5ZxEY" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

"Никога не казвам моя отбор: "Този си плаче за червен картон, направете всичко, за да му го изкарате". Това не е част от моите планове", заяви още Клопо.

"Ще има здрави единоборства, но нещата не опират само до индивидуален сблъсък един на един, след който да ви кажа: "Неутрализирах го от мача".

Опазването му наистина е важно, но освен това трябва да създаваме и положения пред вратата на Челси. Така че имаме доста неща правим в мача, освен да мислим за Коста", сподели Клоп в навечерието на дербито.