Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп не изглежда да е притеснен след късметлийския равен 1:1 с Челси. На "Анфийлд" очакваха победа срещу лондончани като за последен домакински мач и прелюдие към финала в Лига Европа със Севиля идната сряда.

Само че гол в добавеното време на резервата Бентеке, подарен от грешка на вратаря Асмир Бегович, спаси точката за "мърсисайдци". Според Клоп неговият отбор е играл брилянтно през първите 15 минути на мача, но след това е загубил самоувереност.

"Това не бе най-важният ни мач за сезона, но от него трябваше да си направим нужните изводи за играта. В началото до 15-ата минута бяхме брилянтни.

След това обаче загубихме търпение и развалихме постройката си, а това е проблем. В дерби мач като този, публиката иска да атакуваме постоянно, а на нас просто ни трябваше търпение.

В доста ситуации пред вратата на съперника играчите избързваха и вземаха погрешни решение. Имаме още много да се развиваме като отбор. Тази вечер точката срещу силен отбор като Челси е добър резултат", сподели германският треньор пред "Скай спортс" след края на мача.

"Второто полувреме не го за почнахме по-добре. После запазихме повече спокойствие, но пък вече се усети умора. Всеки е наясно, че ако Еден Азар играе през целия сезон, както тази вечер, Челси може да е... не зная, както и да е.

Заслужавахме този гол накрая. Трябва да благодарим и на Симон Миньоле, че не допусне още попадения в нашата врата. Първите 15 минути в мача показаха на какво сме способни, но след това се видя, че ни липсва самоувереност", анализира мениджърът на "мърсисайдци".

Запитан дали е щастлив от престоя си в Ливърпул до момента, германецът отговори: "Да, това е страхотно място, клуб от световна класа, наистина се радвам, че съм тук".