Ливърпул - Челси, мач от 37-я кръг на английската Висша лига, стадион "Анфийлд", 22:00 часа българско време

Групата на Ливърпул Вратари: Миньоле, Уорд Защитници: Ловрен, Смит, Клайн, Шкъртел, Морено, Рандал Халфове: Лалана, Айб, Лукас Лейва, Джан, Алън, Оджо, Нападатели: Стъридж, Фирмино, Бентеке Контузени: Ориги, Хендерсън, Роситър, Гомес, Ингс Наказани: Сако (спрени права заради допинг)

Групата на Челси Вратари: Куртоа, Бегович Защитници: Миазга, Аспиликуета, Кейхил, Рахман, Кларк-Салтър Халфове: Микел, Фабрегас, Педро, Вилян, Оскар, Лофтъс-Чийк, Aзар, Матич, Кенеди Нападатели: Пато, Фалкао, Траоре Контузени: Коща, Иванович, Реми, Зума Наказани: Тери

Прогнозата на Gol.bg:

Последен мач на "Анфийлд" за сезона, в който Ливърпул ще иска да изпрати феновете с усмивки. "Мърсисайдци" мислят основно за финала в Лига Европа срещу Севиля, но при победа днес и добро стечение на резултатите могат да завършат на пето място в класирането.

Мениджърът Юрген Клоп има доста избор за титулярен състав, като със сигурност ще продължи с ротацията и срещу Челси. Възлови играчи като Стъридж, Фирмино и Коутиньо вероятно ще започнат мача, за да получат почивка в последния двубой срещу Уест Бромич и да са свежи за финала със Севиля.

Челси завършва ужасния си сезон с доста проблеми. Сините от Лондон имат една победа в последните пет мач от първенството, като голямото геройство беше равенството с Тотнъм (2:2), което направи официално Лестър шампион на Англия.

Мениджърт Гуус Хидинг го закъса в защита, след като Джон Тери бе наказан за два мача заради червения си картон срещу Съндърланд (2:3) в миналия кръг. С контузии пък са Бранислав Иванович и Курт Зума, което ще даде възможност за титулярно място на американеца Мат Миазга.

В атака също се налагат промени, тъй като Диего Коща е контузен. Очаква се някой измежду Алешандре Пато или Бертранд Траоре да води нападението в дербито на "Анфийлд".

Ливърпул играе силно у дома, като няма загуба в последните си седем мача на свой терен. В същото време обаче Челси вкарва поне по два гола в пет от шестте си гостувания, което дава заявка за доста голове тази вечер.

В първия мач "мърсисайдци" победиха с 3:1, след като преди това нямаха успех в шест поредни мача с лондончани. Ливърпул изглежда в далеч по-добро състояние в края на този сезон и се очертава като фаворит в дербито.

Резултат: 3:1