Уейн Руни заяви, че Рахим Стърлинг му напомня за легендарното крило на Арсенал и Барселона  Марк Овермарс.

Дребничкият холандец бе част от революцията на Арсен Венгер при "Артилеристите" и в края на 90-те години разкъсваше защитите на отборите във Висшата Лига.

Сега по подобен начин Стърлинг причинява изключително много проблеми на съперниците със скоростта си и Руни направи сравнение между двамата.

"Преди световното първенство аз му показах клипове на Марк Овермарс, защото той ми напомня на него. Той има потенциал да е толкова добър, колкото Овермарс", коментира Руни.

"Рахим е фантастичен и много необичаен футболист. Може да играе точно до нападателите, по крилото. Въпреки че е малък на ръст, е много силен".

"Потенциалът, който показа, е невероятен. Той ще е голям играч за нас през следващите 10 до 15 години и за съжаление, също за Ливърпул".

Същевременно селекционерът на Англия Рой Ходжсън намекна, че може да използва Рахим Стърлинг като централен халф, зад Уейн Руни.

"Контузията  на Стъридж може да ме накара да помисля малко по-различно за възможностите", коментира Ходжсън на пресконференцията преди мача.

"Имаме късмет в ситуация на лош късмет. Загубихме играч в тренировките и Даниел е невероятно разочарован от това. Беше горчиво хапче за преглъщане и съм разочарован".

"Но ние имаме играчи тук. Това, че не прибързахме да заменяме хора показва, че имаме достатъчно тела.  Срещу Норвегия ползвахме две системи. Ще е глупаво да ви разкривам точните детайли".

"Но младите играчи предлагат различни опции. Те не са стереотипни в играта си. Много малко са типични номер 9, 10, 7, 4, 6. Способни са на различни неща. Искаме да ги използваме по най-добрия начин".