Трансферът на Алберто Морено от Севиля в Ливърпул изглежда окончателно пропадна, след като двата клуба така и не можаха да се разберат за цената на футболиста.

Левият защитник на испанския клуб бе една от основните трансферни цели на "Мърсисайдци" през това лято. Англичаните обаче имат доста различно мнение за цената на играча в сравнение с андалусийският клуб.

В процеса на преговорите Ливърпул се опита да включи в сделката Сусо, но от Севиля отказаха и поискаха твърдо кеш. Според неофициална информация испанците оценяват играча си на 22 милиона евро.

"Случаят с Алберто практически приключи. Не можахме да постигнем споразумение и не мисля, че нещата могат да бъдат съживени", коментира спортният директор на Севиля Родригес Вердехо пред вестник Марка.

"Офертата бе чудесна, но играчът е само на 21 години и е възможно катарзисът от това да бъде с националния отбор да има позитивен ефект".

"Има още много накъде да се развива и треньорът е много доволен от него. Ако на 14 август дойде някой отбор и предложи планина пари, е знам, че не обичате да го чувате, но ние сме икономически мениджъри".

"Моите усещания са, че преговорите са парализирани и не виждам никакви признаци, че могат да бъдат подновени. Ние слагаме цена на играчите си, която смятаме, че е подходяща. Който иска да купи, може да купи. А ако не може...".

"Освен това с продажбата на Ракитич нуждата ни от финанси бе задоволена. Нямаме проблемите, които имахме в миналото".