Голмайсторът на Ливърпул и Висшата лига Даниел Стъридж изказа задоволството си от подновеното партньорство с Луис Суарес.

Стъридж се присъедини към Ливърпул след трансфер от Челси през зимата. Той обаче нямаше възможност да изиграе повече срещи със Суарес за партньор, тъй като уругваецът беше наказан за дълго време заради ухапването на бранителя на Челси Бранислав Иванович.

Двамата записаха първия си мач заедно през този сезон при гостуването на Манчестър Юнайтед в турнира за Купата на лигата. Тогава нещата не се получиха, но още в следващата среща - визитата на Съндърланд, Суарес реализира две попадения, а Стъридж се отчете с едно.

"Партньорството ни на терена е нещо наистина красиво", заяви Стъридж пред списание "Кик оф".

"Разбираме се добре, асистираме си един на друг в различни случаи и чувството е страхотно. Помагаме си един на друг, допълваме се взаимно и наистина се спогаждаме на терена".

В общо 9 двубоя във Висшата лига заедно, Суарес и Стъридж са вкарали общо 12 гола, а дуото е наричано САС (На името на специалните служби в Англия)

"В края на краищата най-важното е, че ние изпълняваме професионалните си задължения към отбора."

"Ние обаче нямаше да успеем да се справим без помощта на Виктор (Моузес), Джордън (Хендерсън), Коутиньо, както и всички зад тях, които бяха фантастични досега."

"Стиви (Джерард) е световна класа, както и Лукас, защитниците са страхотни, а вратарят ни показа, че ще бъде ключов играч през този сезон", каза още Стъридж.

СТЪРИДЖ Показатели СУАРЕС
     
7 изиграни мачове 2
628 минути на терена 180
7 титуляр 2
0 резерва 0
6 голове 3
          104.7 Минути за гол 60
12 общо удари 4
2 асистенции 0
185 пасове 80
            77.8 точност на пасовете 81
27 спечелени двубои 12
58 загубени двубои 24
1 спечелени въз. двубои 1
13 загубени въз. двубои 3
9 спечелени нарушения 1
0 извършения нарушения 4