Защитникът на Ливърпул Джарел Куанса подписа нов дългосрочен договор с клуба, съобщи ДПА. Нито в официалната страница на клуба, нито в английските медии обаче се съобщава за какъв точно срок е споразумението.

21-годишният бранител направи отличен сезон през изминалата кампания, в който записа 33 мача. А сега е заслужил доверието на старши треньора Арне Слот в два мача като титуляр.

"Няма как да бъда по-щастлив в тази минута! Мисля, че откакто дойде новият мениджър и стилът, който той налага, имат огромно значение за това, което се случва. Мисля, че играчите около мене, с които работя и съм щастлив, че сме заедно, са най-добрите на тази позиция. Така че както казах, това по всяка вероятност е най-доброто място, на което мога да бъда, заяви щастливият младок.

Куанса беше включен в предварителния състав на Гарет Саутгейт за Евро 2024, след като направи няколко добри двубоя за младежите до 21 години. Все още обаче чака дебюта си за първия тим на страната.

Иначе момчето влиза в академията на Ливърпул на петгодишна възраст и постепенно стига до мъжете. През август 2023-а година в мач срещу Нюкасъл той дебютира в първия тим. Във визитката му има и успех над Челси за Карабао къп миналия сезон.