Ерик Тен Хаг заяви, че Манчестър Юнайтед е трябвало да "убие интригата", след като пропиля аванс от 2:0 при домакинството на Севиля в първи четвъртфинален сблъсък от турнира Лига Европа. Марсел Забицер даде комфортен аванс на "червените дяволи" с две бързи попадения в рамките на седем минути през първата част, но автоголове на Тирел Маласия и Хари Магуайър осигуриха интригуващ реванш след седмица в Андалусия.

Тен Хаг сподели, че Юнайтед не са имали "късмет" с контузиите на Лисандро Мартинес и Рафаел Варан, но според него отборът е трябвало да сложи край на спора при 2:0 в своя полза. "Мисля, че държахме нещата в свои ръце. Водихме с 2:0. Трябваше да вкараме три или дори четири гола. Двубоят бе изцяло под наш контрол. След това дойдоха няколко момента, в които имахме малшанс с контузии. Трябваше да направим някои резерви, както го сторихме с Рафаел Варан на почивката. Трябваше да сменим и Антони Марсиал, защото му беше първи старт като титуляр от януари насам. Бруно Фернандеш също, при него имаше риск от втори жълт картон. Тогава загубихме контрол в ключовия момент, изключихме се и още един малшанс с Мартинес. Допуснахме два автогола, лош късмет. Трябва да го приемем, да се поучим от случилото се и да убиваме интригата. Всичко остава отворено за реванша", започна нидерландецът.

"Контузиите означаваха, че ние загубихме ритъм. През първото полувреме играхме добре и с много вяра. Вкарахме два страхотни гола чрез Марсел Забицер, трябваше да отбележим още. Знам, че можем да се справим по-добре с играчите на терена. Трябваше да сме по-хладнокръвни, така че да извлечем ползи от контраатаките си, но не се получи. Имахме и малшанс в отбрана с тези два автогола. Не е приятна вечер, в която си тръгваш с десет човека".

Тен Хаг не даде информация за травмата на Мартинес, който трябваше да бъде изнесен от терена от двама играчи на Севиля в 90-та минута заради проблем в прасеца, но мениджърът на Юнайтед призна, че състоянието на бранителя "не изглежда толкова добро". "Видяхме, че Лисандро падна на тревата без контакт, така че нещата не изглеждат толкова добре. Трябва да изчакаме. Не мога да кажа какво е, но не е в областта на ахилеса. Не мога да кажа в момента, същото се отнася и за Рафаел Варан. Той имаше оплакване от травма в последните две седмици, така че трябва да проверим какво е състоянието му", завърши Тен Хаг. /БГНЕС