Астън Вила и Манчестър Юнайтед завършиха 0:0 в един от най-интересните мачове от 7-ия кръг на Висшата лига, игран в Бирмингам.

Двата отбора не създадоха много голови възможности, а когато имаха такива, така не успяваха да ги оползотворят. След почивката Бруно Фернандеш нацели и греда, с което пропусна да донесе първа победа на "Червените дяволи" от 17 септември - 7:0 над третодивизионния Барнзли в среща от 3-ия кръг на Карабо Къп.

Така Юнайтед няма успех в пет поредни мача във всички турнири, в които записа четири равенства и една загуба. От своя страна Вила продължава с доброто си представяне от началото на сезона и не преклони глава пред втори европейски гранд, след като през седмицата излъга с 1:0 Байерн Мюнхен в Англия.

В класирането Юнайтед е на незавидното 14-то място с едва 8 точки, а хората на Унай Емери заемат 5-та позиция с 14 т.

В следващия кръг 20-кратният шампион на Англия приема Брентфорд на "Олд Трафорд", Астън Вила гостува на Фулъм. И двата мача са насрочени за 19 октомври.

На днешната среща присъстваше и легендата сър Алекс Фъргюсън, който не изглеждаше никак доволен от продукцията на Юнайтед. На трибуните бяха още един от собствениците на Юнайтед Джим Ратклиф, изпълнителният директор на клуба Омар Берада, спортният директор Дан Ашуърт и техническият директор Джейсън Уилкокс.

Очаква се бъдещето на Ерик тен Хаг да се реши във вторник, когато в клуба ще има среща на най-високо ниво.

Астън Вила - Манчестър Юнайтед 0:0