Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг потвърди, че Кристиано Роналдо е отказал да влезе като резерва срещу Тотнъм.

Юнайтед спечели с 2:0, но радостта от победата и един от най-силните мачове под ръководството на нидерландския специалист, бяха засенчени от скандала, предизвикан от мегазваздата Кристиано Роналдо, който отказа да влезе като резерва и си тръгна по-рано от стадиона.

Роналдо се насочи към тунела, преди края на мача, и бързо напусна "Олд Трафорд", предизвиквайки Тен Хаг да вземе решение да го остави извън групата за предстоящото гостуване на Челси.

Попитан дали Роналдо е отказал да влезе като резерва срещу Спърс, цитираният от БТА Тен Хаг каза: „Да. Какво се случи си остава между Кристиано и мен. Изявлението на клуба също е ясно."

Запитан дали Роналдо ще бъде част от отбора занапред, Тен Хаг каза: „Да, той остава важна част от отбора.“

Роналдо беше и сред групата играчи, които напуснаха "Олд Трафорд" в началото на предсезонния приятелски мач срещу Райо Валекано през юли, което накара Тен Хаг да подчертае колко е важно играчите да бъдат край терена, за да подкрепят своите съотборници.

"Как се справихме със ситуацията? Аз съм мениджърът. Аз съм отговорен, трябва да определям правила и трябва да контролирам спазването им.

След Райо Валекано ви казах, че е неприемливо, но тогава Роналдо не беше единственият. Това важи за всички. Когато се случи за втори път, това ще има последствия. Това направихме. Той ще ни липсва утре. Но мисля, че е важно за отношението и манталитета на колектива. Сега трябва да се съсредоточим върху Челси и това е най-важното", каза Тен Хаг.