Първата криза в Манчестър Юнайтед след идването на новия мениджър Ерик Тен Хаг е факт. Пристигането му в Театъра на мечтите осигури глътка свеж въздух, но реконструкцията на "Червените дяволи" ще бъде още по-трудна, отколкото изглежда. 

Ерик Тен Хаг посреща първите си седмици в Карингтън с един факт - 12 играчи могат да напуснат клуба. Това вече направиха ненужните Единсон Кавани, Хуан Мата и Пол Погба, но следствие на големия брой напускащи е, че някои от тях са свободни агенти или с приключващи договори и клубът не може да си осигури свежи пари за нови попълнения след напускането им. 

The Sun обобщава предизвикателството, което холандецът има на "Олд Трафорд". Сделки с играчите, които са по вкуса на мениджъра като Дарвин Нунес, Ерлинг Хdланд или Джъстин Тимбър вече имат нови клубове и трансферите им с Юнайтед са невъзможни, а сега и няколко други операции се провалиха, тъй като набелязаните футболисти не са в състояние да играят в клуб, който не участва в Шампионска лига. 

Пример затова е Френки де Йонг, отбелязва "Труд". Настоящият играч на Барселона иска да остане на Камп Ноу, като обмисля да напусне Каталуния само в краткосрочен план (под наем), ако се появи оферта за участие в големите европейски футболни клубове.