Първият домакински мач на Ерик тен Хаг начело на Манчестър Юнайтед ще бъде срещу Райо Валекано в края на юли, обявиха от клуба.

Мачът на 31-и другия месец срещу скромния мадридски клуб от Ла Лига ще бъде официално представяне на "Червените дяволи" за новия сезон. Тази среща всъщност ще бъде и единствената им преди началото на сезона на английска земя, който е на 6-и август.

Юнайтед ще гостува в Тайланд и Австралия като част от предсезонната подготовка преди да отиде в Осло за мач с Атлетико (Мадрид), а след това и с "пчеличките" Райо Валекано на своя стадион. Райо приключи  на 12-о място миналата година в Примера дивисион.

"Подготовката е едно. Там ще имаме възможност да се покажем пред привържениците ни от други части на света. Но последната среща е за феновете от града, зояви директорът на клуба Джон Мъртог.

"Това ще бъде и първата домакинска среща за нашия нов мениджър. И съм сигурен, че феновете ни ще му устроят горещо посрещане, заяви още шефът, цитиран от БТА.

Тен Хаг поема Юнайтед с много надежди от страна на всички, които са свързани с клуба. Те приключиха една разочароваща кампания на 6-о място във Висшата лига и едва ли някой съжалява за Ралф Рангник, който нямаше много приятни спомени като временен мениджър.