"Манчестър Юнайтед" ще развие телевизионния си канал, като предложи онлайн излъчване в платформите Amazon Fire TV, Apple TV, Roku и Xbox. Целта на "червените дяволи" е предлаганото съдържание да достигне до повече хора по света.

Абонираните за канала ще могат да гледат на живо всички двубои от лятната подготовка на "Юнайтед", както и интервюта след мачовете с играчите и мениджъра Жозе Моуриньо, отбелязва "Дневник".

"Продължаваме с разрастването на MUTV и тя бъде достъпна до тези платформи, което ще отвари врати към нова публика и ще достави на нашите фенове лесен достъп до съдържанието на телевизията", каза директорът по медиите в "Юнайтед" Фил Линч. Той добави, че все повече млади хора използват подобни платформи, за да достигат до видеосъдържание.

В момента "Юнайтед" е на подготовка в САЩ, където играе в международния приятелски турнир International Champions Cup. "Червените дяволи" са клубът, който се радва на най-голям интерес в надпреварата. През 2014 г. срещата между "Юнайтед" и "Реал" постави рекорд по посещаемост за футболен мач в САЩ, като на стадиона в Мичиган имаше 109 хиляди зрители.