Нулевото равенство на Манчестър Юнайтед срещу Астън Вила ще даде още малко време на Ерик тен Хаг на мениджърския пост, вярва легендарният бранител на английския футболен клуб и настоящ анализатор Гари Невил. Той вярва, че съдбата на нидерландския треньор ще бъде решена по време на следващата пауза за национални отбори през месец ноември. 

Юнайтед има само три победи в първите си десет мача през новия сезон и с осемте си точки от възможни 21 прави най-лошия си старт в ерата на Висшата лига. Невил е на мнение, че всички в клуба най-вероятно биха били доволни от равенството, ако то им бе предложено преди мача, а това показва "колко ниско е поставена летвата в момента". 

"Направиха малка крачка напред. Ако преди мача бяхте предложили точка на случаен фен на Манчестър Юнайтед, футболист или треньор, те щяха веднага да приемат", заяви Гари Невил за Sky Sports, където работи като анализатор. 

"Видяхте това в интервюто на Ерик тен Хаг след края на мача. Виждаше се облекчение, защото равенството ще задържи вълците далеч от кошарата за поне още две седмици. Тази точка му даде още малко време. Дори и хората, които мислеха, че ще има промени след този мач, не си ги представяха след равенство. Щеше да е нужно тежко поражение като онова срещу Тотнъм преди седмица. Тен Хаг определено си спечели още малко време. 

"Това е най-лошият старт на Манчестър Юнайтед в историята на Висшата лига и няма от какво да сме доволни. Точка като гост на Астън Вила е добро постижение и това ни показва две неща - колко много са се развили Вила и колко ниско е поставена летвата в Юнайтед в момента". 

На мача в Бирмингам бяха част от хората от високото ръководство на клуба, включително миноритарният собственик Джим Ратклиф, представителят на ИНЕОС Дейвид Брейлсфорд, изпълнителният директор Омар Берада и спортният директор Дан Ашуърт. Решението на Юнайтед през лятото бе да остави Тен Хаг на поста, въпреки че от клуба разговаряха с треньори като Томас Тухел, Роберто Де Дзерби, Маурисио Почетино, Томас Франк и Киърън Маккена, добавят от Sky Sports в анализа. 

Невил вярва, че те не желаят да променят решението си толкова рано през сезона, но паузата през месец ноември може да реши съдбата на Тен Хаг. 

"Сигурен съм, че не искат да правят драстични промени по време на сезона. Няма клуб, който желае да смени мениджъра си през зимата. Това не е само показателно за треньора, а и за отбора", каза още Невил за Sky Sports. 

"ИНЕОС поеха спортните процеси само преди няколко месеца, което съвпада и с назначенията на Дан Ашуърт и Омар Берада. Не можем да ги виним, на тях ще им трябват две или три години, за да си подредят къщичката. Клубът обаче взе решението да запази Тен Хаг и те няма да искат да го променят след шест или седем мача. Просто ще се надяват в следващите две седмици нещо да се случи. 

"Фенове, треньори и футболисти говорят за новата структура около Тен Хаг, но тя трябва да започне да работи по-бързо, още през следващите няколко седмици. Ако стигнем до паузата за международни мачове и Юнайтед все още е 13-и или 14-и в първенството, тогава вече напрежението ще бъде огромно. 

"Следващите няколко седмици са критични и те се надяват да се случи нещо, което да ги убеди да оставят Тен Хаг до края на сезона. Феновете на Юнайтед също не искат мениджърът да загуби работата си. Така пак ще бъдат изправени пред кръговрат. Същото като в последните 10-12 години", завърши Невил за Sky Sports. 

Снимка: БГНЕС