Уейн Руни се извини за поведието си през уикенда и така потвърди информациите, че след победата над Шотландия с 3:0 се е натряскал много здраво. 

Вестник „Сън” публикува снимка на нападателя, на която той изглежда определено не на себе си. В резултат той бе изваден от състава за контролата с Испания, макар че официалната причина бе, че има контузия. 

Сега обаче Руни официално поднесе извиненията си към селекционера Гарет Саутгейт и техническия директор на ФА Дан Ашуърт, заради снимките, които са „неприемливи за някой в неговото положение”. 

По-интересното обаче е това, че в неговата компания са били и членове от щаба на Англия, които също се почерпили сериозно, което очаквано предизвика гнева на Жозе Моуриньо. 

Факт е, че играчите са били пуснати в почивка в конкретната съботна вечер, но въпреки клучилото се ще накара ФА да обсъди ситуацията и може да обмисли налагането на някакви ограничения, за да спазват футболистите приличие. 

„Ние определено ще разгледаме политиката си относно свободното време по време на мачове на националния отбор, защото всеки от щаба на Англия има отговорност да се държи по правилния начин” се казва в съобщението на ФА.