Манчестър Юнайтед ще подобри представянето си като отбор, когато в състава се завърнат контузените леви крайни бранители Люк Шоу и Тайрел Маласия, заяви мениджърът на "червените дяволи" Ерик тен Хаг на пресконферениця преди мача срещу Астън Вила. 

Шоу все още не е играл през новия сезон заради контузия в прасеца, а Маласия отсъства от лятото на 2023 с травма в коляното. Тен Хаг пък е под нарастващо напрежение след тежкото поражение с 0:3 от Тотнъм през уикенда и равенството 3:3 срещу Порто в Лига Европа. До него се стигна едва след попадение на Хари Магуайър в добавеното време. 

Седем от осемте допуснати гола на Юнайтед в първенството дойдоха именно от лявата част на отбраната. Там Тен Хаг опитва да използва десния бек Диого Далот. 

"Защо залагам на Далот на левия бек? В момента схемата ни на игра повече пасва на футболист като Диого (отколкото на Нусаир Мазрауи - б.пр.). Разбира се, оригиналните позиции и на двамата са на десния бек", заяви Тен Хаг на пресконференцията преди двубоя срещу Астън Вила. 

"Имаме проблеми на левия бек от много време. Сигурен съм, че ще заиграем по-добре като отбор, когато можем да използваме на тази позиция защитник с ляв крак. Чакаме Люк Шоу и Тайрел Маласия да се завърнат в състава, което със сигурност ще ни помогне да намерим постоянство". 

Относно бавното начало на сезона, Тен Хаг обясни: "Всички сме обединени в една цел - собственици, ръководители, служители. Бяха назначени много нови хора и привлякохме млади футболисти, на които ще им бъде нужно време да се интегрират. Знам, че на най-високото ниво никой не те чака, но обратното е нереалистично. Просто имаме позиции, на които футболистите се нуждаят от време".

"Има някои зони на терена, в които със сигурност трябва да търсим подобрение, за да израстваме. Ще видим в края на сезона докъде сме стигнали".