Манчестър Юнайтед постигна много важна домакинска победа с 1:0 над Кристъл Палас на своя "Олд Трафорд" в среща от 11-ия кръг на Висшата лига.

Така отборът прекъсна серията си от 3 мача без успех. С тази победа отборът вече има 16 точки в актива си и се изкачи на 7-ото място в класирането.

Единственото попадение бе дело на Мата в 67-ата минута. Испанецът влезе като резерва на мястото, на Янузай, и се превърна в герой за тима си. Той можеше да вкара и втори гол към края на мача, но нацели напречната греда.

Въпреки, че трудно стигнаха до успеха, домакините владееха добре топката и имаха шансове много по-рано да отбележат попадение.
 



Домакините имаха шанс да стигнат до попадение още в 3-ата минута, след като Джо Ледли направи грешка и в крайна сметка топката попадна във Ван Перси, който отправи малко неточен удар, който мина на сантиметри от горния ляв ъгъл на вратата.

Юнайтед започна силно мача и натисна противника си през първите минути, но това така и не даде нужния резултат.

В 12-ата минута домакините отправиха първия си точен удар в мача. Ди Мария пробва удар от 30 метра, но Сперони без проблем улови топката.

През следващите минути Юнайтед владееше много добре топката и имаше превес над противника, но опасните положения липсваха.

В 26-ата минута Ди Мария направи прекрасен пробив от ляво и видя Руни в наказателното поле, но ударът на нападателя бе доста разочароващ и премина над вратата.

Две минути след това Шоу направи хубав пробив и тества Сперони от няколко метра, но стражът направи добро спасяване на близката греда и не позволи топката да се озове във вратата му.

До 38-ата минута процентът на владение за Юнайтед бе цели 75 процента, но първият гол така и не падаше.

В 40-ата минута Макнейър не успя да се справи с една дълга топка, като двамата с Блинд не се разбраха. Това позволи на Кемпбъл да се озове пред Де Хеа, но от перфектна позиция не успя да намери вратата и така пропиля страхотна възможност. 

След почивката темпото бе доста добро. В 48-ата минута Ди Мария центрира от фаул, но Ледли изчисти топката точно пред погледа на Ван Перси за когото бе и адресирано центрирането.

В 54-ата минута Юнайтед бе на косъм от гола. Макнейър направи страхотен пробив и изтича около 30 метра, след което видя Руни в наказателното поле, но ударът на нападателя в далечния горен ъгъл бе неточен и премина на сантиметри от целта.

Четири минути след това Фелаини засече с глава центриране след корнер, но Макартър покри далечната греда и изчисти топката точно пред голлинията, като по този начин предотврати чисто попадение.

В 63-ата минута пък удар на Карик от дистанция бе блокиран в решителен момент и така домакините спечелиха нов корнер.

Само две минути по-късно "Орлите" пропуснаха уникална възможност, след като Мариапа комбинира добре с Кемпбъл и топката бе изпратена на далечната греда за Боласие, но той не прецени добре ситуацита и опита акробатично изпълнение, вместо с глава да вкара топката в опразнения ъгъл.

В 67-ата минута Мата успя да открие резултата в полза на домакините. Той получи къс пас от Ди Мария, след което с удар малко преди границата на наказателното поле прати топката във вратата и вдигна публиката на крака.

В 75-ата минута Карик засече с глава центриране от фаул на Руни, но Сперони без проблем улови топката.

Десетина минути след това домакините можеха да удвоят аванса си, но пропуснаха добър шанс. Мата нацели напречната греда, а след това топката попадна във Ван Перси, който обаче отправи неточен удар. До края нямаше нищо кой знае колко интересно и резултатът се запази.

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД - КРИСТЪЛ ПАЛАС 1:0

1:0 Мата 67'

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД: Де Хеа, Валенсия, Карик, Макнейър, Шоу, Янузай (63 - Мата), Руни, Блинд, Фелаини, Ди Мария (71 - Уилсън), Ван Перси

КРИСТЪЛ ПАЛАС: Сперони, Мариапа, Дън, Дилейни, Уърд, Пънчън, Макартър, Ледли, Боласие (81 - Гейл), Шамак (81 - Банън), Кемпбъл