Манчестър Юнайтед продължава с колебливите си изяви, след като започна участието си в Лига Европа с фалстарт.

На своя стадион "Олд Трафорд" "Червените дяволи" не успяха да победят Твенте – 1:1. 

През първото полувреме Кристиан Ериксен изведе домакините напред, но след почивката именно датският национал сбърка, след което Сам Ламерс донесе точката за нидерландците.

По този начин хората на Ерик тен Хаг продължават да играят на приливи и отливи и не успяха да спечелят първата си среща в новия формат на турнира.

В следващия кръг за Юнайтед предстои още по-тежко изпитание – гостуване на Порто на 3 октомври, докато Твенте приема Фенербахче на Жозе Моуриньо. 


Мачът започна с атаки към двете врати и първото опасно положение беше за гостите. В 8-ата минута Диого Далот загуби топката до аутлинията, тя стигна до Сам Ламерс. Той стреля от пеналтерията, но малко встрани от лявата греда.

После Юнайтед пое инициативата и доминираше. Опасни подавания на Кристиан Ериксен бяха изчистени, удар на Маркъс Рашфорд блокиран. Много активен в предни позиции беше новото попълнение Джошуа Зиркзее. В 26-ата минута той притисна Меес Хилгерс, който беше близо до автогола, но вратарят Ларс Унерстал внимаваше и спаси.

След малко повече от половин час игра Хари Магуайър засече с глава, но неточно. Така се стигна до 35-ата минута, когато Юнайтед поведе. Отскочила топка стигна до Ериксен, с който с фантастичен удар в горния десен ъгъл на вратата матира Унерстал за 1:0!

През второто полувреме Твенте се опита да заиграе по-агресивно в предни позиции, но не стигаше до опасни положения. От другата страна на вратата Магуайър засече с глава, но стражът на нидерландците отново беше на мястото си. 

В 59-ата минута Твенте спечели фаул на добра позиция. Зад топката застана Сем Стайн, който стреля към десния ъгъл, но Андре Онана с чудесна намеса отрази.

В 68-ата минута гостите изравниха. Грешка на защитата, в частност на Ериксен, подари шанс на дебнещия Ламерс, който запази спокойствие и отблизо прати топката във вратата за 1:1!

Противно на очакванията, след изравняването Твенте продължи да бъде по-свежият отбор на терена и пресираше дълбоко слисаните домакини. В 76-ата минута Зикрзее стреля силно след двойно подаване с Бруно Фернандеш, но Унерстал изби.

В 81-ата минута Бруно потърси далечния ъгъл с шут от движение, но топката излезе в аут. Дълбоко в добавеното време Юнайтед можеше да стигне до победата. След изпълнение на корнер Магуайър се пребори с пазача си и засече, но вратарят блокира топката неволно, която изглеждаше сякаш вече в мрежата.

До края не падна нов гол и срещата завърши без победител. 

Манчестър Юн – Твенте 1:1

Голмайстори: 1:0 Ериксен (35), 1:1 Ламерс (68)

Ман Юнайтед: Онана, Далот, Мартинес, Магуайър, Мазрауи, Угарте, Ериксен (79-Мейну), Бруно Фернандеш, Диало (67-Гарначо), Рашфорд (79-Хойлунд), Зиркзее (79-Маунт)

Твенте: Унерстал, Салах-Едине, Брунс, Хилгерс, Ван Роой, Влап (61-Кьоло), Регеер (83-Лагербиелке), Стайн (61-Ротс), Ван Берген (74-Лтайеф), Ван Волфсвинкел, Ламерс (83-Беселинк)

Снимка: БГНЕС