Манчестър Юнайтед е готов да награди Тайлър Блакет с нов, много солиден договор, пише днес вестник Дейли Мейл.

Досега младокът получаваше скромните 2000 лири седмично, но новата му заплата ще бъде внушителните за неговия статус 50 000 лири седмично.

20-годишният защитник се наложи в титулярния състав на "Червените дяволи" от началото на сезона. Той се възползва по възможно най-добрия начин от кризата с контузии в защитата на Юнайтед.

Мениджърът на тима Луис ван Гаал е доволен от представянето на Блакет и е препоръчал на ръководството да го възнагради със сериозното увеличение на заплатата.

Същевременно Блакет не намери място в младежкия национален отбор на Англия. Селекционерът Гарет Саутгейт обясни позицията си.

"Тайлър имаше два страхотни месеца с Юнайтед. Преди това прекара трудни периоди под наем в Бирмингам и Блекпул. Така че е страхотно това, което прави в последните два месеца".

"Но ако погледнем всички защитници в състава ни, те са с нас от дълъг период. Повиках девет човека. Загубихме Калъм Чембърс, но все още имаме осем души".

"На тази възраст, ако няма вероятност футболистът да участва в мача, е по-добре той да е със своя клуб, да тренира добре и да прави това, което клубът му има нужда".

И Блакет явно прави точно това, защото в мач за купата на Англия за юношите вкара страхотен гол.