Лукас Подолски е в отлична форма, вакрва гол след гол за отбора си Кьолн и прави асистенции. Арсен Венгер отново го поиска в Арсенал.

Според английския вестник Дейли Мейл Арсенал са готови да платят 20 милиона лири или около 23 милиона евро. Офертата щяла да бъде даден скоро.

Това не е първия опит на Венгер да вземе Подолски. Преди година той също го искаше в състава си, но тогава нещата не станаха.

В същото време в Кьолн уж казват, че искат да задържат нападателя. Но подобна оферта няма да могат да откажат, още повече, че и не дават никаква спортна перспектива на футболиста.

„Опитвам тези неща да не влияят. Около Коледа ще седнем с него да уредим новия договор”, каза спортният директор на Кьолн Фолкер Финке пред вестник Билд.

През лятото Галатасарай предложи 10 милиона евро на Кьолн и направи страхотна оферта към самия футболист за годишна заплата 3 милиона евро. Подолски обаче не пожела да ходи в Турция.

От началото на сезона 26-годишният нападател вкара 8 гола в десет мача в Бундеслигата. В националния отбор на Германия Подолски има вече изумителните за възрастта му 93 мача.