Крилото на Арсенал Тио Уолкот преговаря за нов договор с клуба, разкри мениджърът Арсен Венгер. 

Английският национал подписа за последно с Артилеристите през януари 2013-а срещу 100 000 паунда на седмица до лятото на 2016-а година и сега шефовете са на мнение, че трябва да задържат играча на всяка цена. 

„Започваме предварителни разговори с него относно новия му договор. До края на този му остават още година и половина, а и знаете, че този процес с него никога не е лесен” заяви Венгер, който намекна за трудностите преди постигането на предишното споразумение. 

25-годишният Уолкот пристигна в Северен Лондон през 2006 от Саутхемптън и до този момент има 45 гола в 195 мача от Висшата лига, като се превърна в ключова фигура както за клуба, така и за националния тим. 

„Дали той ще бъде при нас през следващите години, които ще са най-добрите в кариерата му? Вярвам, че ще е така и той ще бъде тук. В момента е на 25, така че трябва да се възползваме от това, че се намира в пика на кариерата си” добави Венгер. 

Миналия уикенд Уолкот записа първо участие в мач на Арсенал от януари, когато скъса връзки на коляното и дори можеше да се разпише при успеха над Бърнли с 3:0.