Арсенал отново е на път да получи удар в началото на сезона, след като най-вероятно ще бъде без нападателя си Оливие Жиру през следващите 3 месеца. 

Много е вероятно французинът да е получил фпактура в глезена при равенството срещу Евертън и това ще го извади от терените между 10 и 12 седмици. Според слуховете това със сигурност се е случило.  

„Оливие няма да играе срещу Бешикташ и ще бъде прегледан от специалист отново, след което ще обявим официално колко време ще отсъства. Наистина има вероятност да липсва дълго време, но утре ще знаем повече. Ако става въпрос за счупване е неприятно и тъжно” заяви мениджърът Арсен Венгер на пресконференция днес. 

Футболистът пострада в края на двубоя срещу Карамелите, когато пострада след сблъсък със Силвен Дистен. Преди това той бе изравнил резултата и донесе крайното 2:2 на отбора си. 

При това положение Венгер може да бъде принуден за привлече още един нападател в следващите дни, тъй като вариантите за атаката остават Яя Саного и Джоел Кембъл. Алексис Санчес също би могъл да бъде използван на тази позиция, но е факт, че той не е типичен нападател. Чилиецът е под съмнение за Бешикташ заради травма.