Както се очакваше защитникът на Челси Леви Колуил поднови договора си с клуба за още 6 сезона. В контракта има опция за още един сезон. 

Младежкият национал на Англия впечатли през миналия сезон под наем в Брайтън и досега по време на подготовката бе сериозна част от ротацията на Маурисио Почетино. 

„Решението бе лесно. Докато растях всичко, което знаех бе Челси. Говорих с мениджъра и той говори с мен не просто като играч, но и като личност, което направи голяма разлика” заяви Колуил. 

През това лято той помогна на националния тим на Англия до 21 години да спечели европейското първенство, а и вече има доста опит на клубно ниво от Хъдърсфийлд през 2021-22 и Брайтън през 2022-23.

„Ние знаем, че можем да му помогнем да подобри доста неща в играта си. Той е спокоен и уравновесен, така че е много приятно да говоря с него. Притежава страхотен характер и съм много доволен, че е в отбора и че ще работим заедно. Той ще играе, но и ще се бори за мястото си, така че трябва да покаже, че е готов” изтъкна Почетино.