Челси - Тотнъм, мач от 32-рия кръг на Висшата лига, стадион “Стамфорд Бридж”, 18:00 часа българско време.

Прогнозата на Gol.bg:

Тотнъм гостува на градския си съперник Челси, а Хари Кейн изненадващо може да бъде включен в групата за мача. Голмайсторът на “шпорите” се възстановява от контузия в глезена и може да има шанс да излезе срещу “сините” при определен развой на срещата. 

“Ще видим какво ще се случи. Все още има няколко дни до мача. Ще бъде трудно да се каже колко Хари може да бъде въвлечен в мача”, заяви в четвъртък мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино. 

Завръщането на Кейн може да се окаже голяма движеща сила за Тотнъм, който търси първата си победа на “Стамфорд Бридж” от 1990 година насам. Успех за “шпорите” ще направи разликата между двата отбора на цели 8 точки. 

“Това ще е голям мач и за двата отбора. В тези двубои напрежението е и за двата тима. Историята си е история, но тя няма да помага на терена. Разбира се, има още много мачове, които трябва да изиграем, това не е финал. При всички положения е много важен сблъсък и е важен за мотивацията и увереността. Ще бъде фантастично да победим Челси”, каза още Почетино. 

Тотнъм е без загуба от 16 декември, докато Челси претърпя поражения в два от последните си три мача. 

Антонио Конте ще реши в последния момент дали да разчита на Тибо Куртоа и Андреас Кристенсен, който са под въпрос за мача. Вратарят получи травма по време на паузата за националните отбори, което означава, че може да бъде заменен от Вили Кабайеро. Кристенсен пък има мускулен проблем заради натрупаната умора. Твърдо аут са Давид Луис и Рос Баркли. 

За Тотнъм освен проблемите с Хари Кейн, всички останали футболисти са на линия. Единствено Хари Уинкс няма да се възстанови навреме за мача. 

Резултат: 2:1