Челси - Манчестър Сити, мач от 30-ия кръг на английската Висша лига, стадион "Стамфорд бридж", тази вечер от 22:00 часа, на живо в Gol.bg

Групата на Челси: Куртоа, Бегович, Кейхил, Тери, Аспиликуета, Луис, Фабрегас, Зума, Алонсо, Канте, Азар, Лофтъс-Чийк, Моузес, Педро, Матич, Уилиан, Коста, Батшуай, Чалоба, Аке

Под въпрос: Моузес

Групата на Манчестър Сити: Кабайеро, Браво, Гън, Стоунс, Отаменди, Сабалета, Клиши, Саня, Коларов, Де Бройне, Фернандиньо, Стърлинг, Сане, Силва, Делф, Фернандо, Навас, Туре, Агуеро, Ихаеначо

Контузени: Гюндоган, Жезус, Саня

Гледайте мача на живо тук!

Прогнозата на Gol.bg:

Челси получи изненадващ удар по шампионските си амбиции с домакинската загуба 1:2 от Кристъл Палас и сега излиза на поправка отново пред своята публика на "Стамфорд бридж", но срещу един големите конкуренти в челото - Манчестър Сити.

При нова грешка на лондончани интригата за титлата във Висшата лига донякъде ще се завърне. След трите поредни равенства Сити има спешна нужда от победа, иначе рискува и мястото си в Шампионската лига.

В състава на Челси единствената липса се очертава Виктор Моузес, който все още не е напълно възстановен от контузия. Много вероятно е неговата позиция като десен халф-бек отново да бъде заета от Педро Родригес, а в предни позиции отдясно да действа Вилиан.

Прогнозите на Острова са, че Сеск Фабрегас ще започне титуляр в средата на терена за сметка на разочаровалия срещу Палас Неманя Матич.

Мениджърът на Сити Пеп Гуардиола не може да разчита на трайно контузените Илкай Гюндоган, Хесус Навас и Габриел Жезус. Извън сметките остана и Бакари Саня, който още не е готов за игра. В състава обаче се очаква да се завърне Пабло Сабалета, а вероятно като титуляр днес ще се появи и капитанът Венсан Компани.

Челси има предимство в общия баланс - от 141 двубоя лондончани са спечелили 56, загубили са 47, при 38 равенства. Напоследък двата отбора се редуват с гръмки успехи един срещу друг, като през есента тимът на Антонио Конте триумфира на "Етихад" със страхотен обрат 3:1.

На "Стамфорд бридж" тази вечер също мирише на голове. В 12 от последните 14 домакински мача падат поне по 3 гола. Сити също е резултатен с минимум 2 гола в 9 от 11 двубоя насам.

Очертава се голямо дерби, вероятно с голове и в двете врати, а везните клонят леко към домакинска победа.

Резултат: 2:1