Челси и Тотнъм отнесоха солени глоби от Футболната асоциация след напрегнатия мач помежду си на „Стамфорд Бридж” на 2 май. 

И двата клуба се признаха за виновни по обвиненията в неспособност да контролират футболистите си и официалните лица и в резултат Сините трябва да платят 375 000, а Шпорите 225 000 паунда. 

Хората на Маурисио Почетино поведоха с 2:0 в двубоя, но впоследствие се стигна до 2:2 и това означаваше, че титлата ще бъде за Лестър. 

Още преди края обаче се стигна до сблъсъци между футболистите, които в края бяха много близо до това да се сбият здраво. Изнервените играчи на Тотнъм на няколко пъти влязоха много грубо срещу съперници, а след последния съдийски сигнал се стигна и до меле с участие на пейките. 

Общо в мача бяха показани 12 картона, 9 от които на футболисти на Шпорите, като след това Муса Дембеле бе наказан за 6 срещи, след като се опита да бръкне в окото на Диего Коста. 

Заради предишни провинения на клубовете санкциите са толкова големи, като очаквано те получават и предупреждения за бъдещето си поведение.