Челси постигна успех с 2:1 при визитата си на Кръстъл Палас на "Селхърст Парк" в среща от 8-ия кръг на Висшата лига.

"Сините" така събраха 22 точки в класирането и отборът запази преднината си от 5 пункта пред Манчестър Сити.

Оскар откри резултата в 6-ата минута след прекрасен гол от фаул, а в 51-ата асистира на Фабрегас за второто попадение. За домакините почетното попадение отбеляза Кемпбъл в 89-ата минута. 

Лидерът в класирането доигра мача с 10 души, след като Аспиликуета бе изгонен в 40-ата минута заради влизане с бутоните напред срещу Йединяк.

Три минути по-късно численото равенство на терена се възстанови, след като Дилейни получи втори жълт и червен картон и така и Кристъл Палас остана с човек по-малко на терена.

В този мач иначе атаката на Челси бе водена от Лоик Реми, след като Диего Коста не попадна в групата донякъде очаквано.

С тази победа "Сините" си го върнаха на "Орлите", след като загубиха последното си гостуване на този стадион.  

Срещата започна активно за домакините и още във 2-ата минута те стигнаха до шанс да открият резултата. Кемпбъл отправи удар при втория си опит, но Куртоа успя да изчисти топката в корнер.

След центрирането от ъгловия удар се наложи белгийският страж на "Сините" отново да се намесва и да чисти кълбото.

Гостите отговориха много бързо и в 6-ата минута Оскар откри резултата с фантастично попадение.

Кариоката отправи изключителен удар от фаул, разположен на няколко метра зад дъгата, и прати топката в сглобката, като не остави никакви шансове на противниковия вратар.

В 11-ата минута домакините почти изравниха. Кейхил върна твърде леко топката с глава към своя вратар, а Кемпбъл успя да стигне първи до кълбото, след което прехвърли Куртоа и се виждаше как топката ще влезе във вратата, но въпреки това кълбото излезе в аут.

Няколко минути след това Вилян отправи удар от няколко метра, който обаче бе неточен.

В 16-ата минута пък Кемпбъл имаше нов шанс да се разпише за домакините, след като направи хубав пробив и се справи с лекота срещу Кейхил, но ударът му премина на сантиметри встрани вратата.

Две минути след това Тери можеше да удвои аванса на своя тим, но ударът му, след като засече топката от корнер с главата, бе изчистен от голлинията. Кълбото попадна след това в Матич, който не успя да порази целта.

През следващите минути "Сините" владееха топката повече от противника, но отборът не впечатляваше изобщо.

В 39-ата минута Пънчън отправи силен удар от границата на наказателното поле. Куртоа обаче демонстрира класа и спаси удара му.

Минута след това Челси остана с човек по-малко, след като Аспиликуета бе изгонен с директен червен картон, след като влезе остро с бутоните напред на Йединяк. 

В 43-ата минута и домакините останаха с човек по-малко, след като и Дилейни получи червен картон. Той обаче бе изгонен след втори жълт, след като фаулира Вилян.

Минута след това Матич направи голям пропуск, след като с глава от фантастична позиция в наказателното поле някак си прати топката встрани близката греда.

Второто полувреме започна активно за Челси и в 49-ата минута гостите получиха фаул, като зад топката застана Фабрегас. Неговият удар обаче премина над пределите на вратата.

В 51-ата минута обаче Сеск удвои преднината на отбора си. Той комбинира с Оскар, след което бразилецът го изведе в наказателното поле и испанецът матира Сперони, като вкара топката в близкия му ъгъл от близка дистанция.

Няколко минути след това Йединяк отправи добър удар, който бе спасен сравнително лесно от Куртоа.

През следващите минути темпото на игра не бе особено високо. 

В 67-ата минута Оскар можеше да се разпише, но Сперони умело блокира удара му и в крайна сметка не се стигна до попадение.

Седем минути след това Азар пое топката в наказателното поле и си освободи пространство за директна стрелба, но силният му удар бе неточен.

В 83-ата минута Кейхил се намеси решително и отне топката от краката на Заха, който се готвеше да стреля от наказателното поле.

В самия край пък домакините вкараха почетен гол, след като Заха намери Кемпбъл в наказателното поле и последният от близка дистанция реализира.

КРИСТЪЛ ПАЛАС - ЧЕЛСИ 1:2

0:1 Оскар 6' 0:2 Фабрегас 51' 1:2 Кемпбъл 89'

КРИСТЪЛ ПАЛАС: Сперони, Хангеланд, Дилейни, Кели, Уърд, Йединяк, Ледли (58 - Мариапа), Пънчън (69 - Заха), Макартър (69 - Гуедиора), Боласие, Кемпбъл

ЧЕЛСИ: Куртоа, Тери, Кейхил, Иванович, Аспиликуета, Фабрегас, Вилян (42 - Луис), Матич, Азар (89 - Салах), Оскар, Реми (90 - Дрогба)