Рой Кийн се нахвърли срещу Жозе Моуриньо и заяви, че португалецът заслужава да отнесе пердах заради поведението си.

През седмицата ирландецът вече на няколко пъти разбуни духовете с откъси от неговата автобиография. На официалното представяне на книгата си в Дъблин той отговори на различни въпроси от журналисти.

Един от тях го запита какво мисли за последния жест на Жозе Моуриньо, който опита да се ръкува с Кийн и Пол Ламбърт още преди да е свършил мача между Астън Вила и Челси.

Това стана при резултат 3:0 в полза на сините и бе ясно кой ще бъде победител в срещата, но двамата наставници на бирмингамци никак не харесаха арогантността на португалеца.

"Нямам против всичко това, но мачът все още тече. Това е липсва на уважение. Виждал съм го да го прави и с други мениджъри, това е срамно", коментира Кийн.

"Мачът все още върви. Не би направил такова нещо в аматьорските лиги, защото ще бъдеш нокаутиран".

Запитан дали жестът на Моуриньо е неуважителен, Кийн отвърна "Как мислите? Това е глупав въпрос. Да".

"Не съм сигурен, дали щеше да ми е приятно да играя за Моуриньо. Той играе прекалено много психологически игрички с медиите".

"Разбирам необходимостта за някои мачове. Но идва един момент, в който си мислиш "Не играй психологически игри днес".

"И да бръкне в окото на треньора на Барселона - аз не бих направил такова нещо. Ако все още играех в днешно време, бих се радвал да работя с Пеп Гуардиола. Харесва ми неговият стил, присъствие и поведението му".