Носителката на Големия кристален глобус Лара Гут-Бехрами не стартира в откриващия сезона гигантски слалом за Световната купа за жени в Зьолден (Австрия), тъй като "не се чувства на 100 процента".

Швейцарката, която имаше проблем с коляното и наскоро пропусна една седмица тренировки заради грип, взе решението след инспекция на трасето малко преди състезанието.

"По време на загрявката, разбрах, че днес няма да ми е ден за състезание. Не можеш да отидеш на старта и да се чувстваш 90% или да имаш съмнения за здравето си. Не искам да прекратя кариерата си заради контузия", каза Гут-Бехрами.

Гут-Бехрами стана най-възрастната носителка на Световната купа за жени на 32 години миналия сезон, изпреварвайки петкратната шампионка Микаела Шифрин на върха в класирането през втората половина на сезона, когато американката лекуваше контузия в коляното. 

Швейцарката, олимпийска и световна шампионка в супергигантския слалом, преди това спечели Глобуса през 2016-а и има общо 45 победи в стартовете за Световната купа.

Снимка: БГНЕС