По поговорката Казвам ти дъще - сещай се снахо” треньорът на Германия Йоахим Льов посъветва вратаря на отбора Манеул Нойер да си стои в Шалке.

С други думи – да не ходи в Байерн, където го искат.

„С Шалке той има възможност да играе постоянно в международни мачове. Има играчи, които не го правят и пак са на световно ниво. Нойер е човек от Шалке, произлязъл от агитката им. Освен това не трябва да забравя, че в Шалке стана такъв вратар и че го пускаха редовно да играе, което беше изключително важно за развитието му”, каза Льов пред списание Шпортбилд.

Треньорът на Германия коментира и новото самочувствие на халфовете си Швайнщайгер и Кедира – единият подписа нов многомилионен договор с Байерн, другият стана играч на Реал Мадрид.

„Откакто това стана и двамата се появяват с по-голямо самочувствие в националния отбор. Това веднага се забелязва”, каза Льов.

Според него провеждане на световно първенство през зимата е невъзможно. Такава идея има за 2022 година, когато домакин ще е Катар.

В по-близките първенства – европейското през 2012 и световното две години по-късно – Германия ще играе, за да спечели титлите, постанови треньорът.