Треньорът на Борусия Дортмунд Юрген Клоп подписа нов договор с клуба за три години, което ще му носи по 2 милиона евро на сезон. С това той влезе в топ 5 на треньорите в Бундеслигата, що се касае до парите.

Той дели позициите с Томас Шааф от Вердер и Ралф Рангник от Хофенхайм. И тримата обаче са далеч зад двамата топ-треньори в германския елит.

Луис ван Гаал в Байерн и Феликс Магат в Шалке получават в пъти повече. Магат взема 5,4 милиона, а холандският му колега 5,2 милиона. След тях идва англичанинът Стив Макларън, комуто от Фолксваген във Волфсбург броят по два и половина милиона годишно.

Една от звездите в треньорската професия - Юп Хайнкес прибира по 1,5 милиона евро от фармацевтичния концерн Байер, колкото е и заплатата на Армин Фее в Хамбургер. Михаел Фронтцек изкарва 1,2 милиона в Борусия Мьонхенгладбах. След тях идват останалите наставници.

Юрген Клоп освен заплата прибира добри пари в милионно изражение и от реклама. Той е едно от популярните лица в Германия заради своя жив темперамент и добре осребрява това.