Велика победа постигна Борусия Мьонхенгладбах. Възроденият славен отбор разби с 5:0 друг голям – Вердер, които бяха на трето място преди този мач.

Триумфът изведе Гладбах на второто място в класирането. Над всички бе младият германски национал Марко Ройс, който вкара три гола и със сигурност ще усили амбициите на Байерн да го купят.

Мачът започна на високи обороти, удар на Нойщетер мина на сантиметри в аут. Борусия натискаше, удари на Ханке и Демс минаха на сантиметри в аут. В 16-ата минута обаче младият талант на домакините Патрик Херман с глава взриви стадиона – 1:0.

След това на сцената излезе суперзвездата на Борусия – в 23-ата минута Ройс пое топката почти на центъра, направи неудържим пробив, финтира двама бранители на Вердер и сам срещу Вийзе хладнокръвно удвои резултата. В 38-ата минута Херман изведе Ройс, който направи 3:0 и на практика реши мача.

След почивката мощното представяне на Борусия продължи и Вердер беше пометен в рамките на три минути. В 51-ата минута Вийзе изби удар на Ханке, топката попадна в Ройс, който от 16 метра я прати в мрежата.

Само две минути след това ситуацията се повтори – удар на Херман бе избит, но далечната добавка на Аранго с мощен външен фалц влетя във вратата – 5:0 за Гладбах. Минути по-късно шести гол, вкаран от Ханке, беше отменен заради засада.

Впоследствие мачът се поуспокои, в 76-ата минута Сократис от Вердер задържа Херман за фланелката и бе изгонен за втори жълт картон. До края нов гол не падна, но ентусиазмът на претъпкания стадион "Борусия Парк" и така беше голям.

С победата Борусия събра 26 точки, на две след лидера Байерн.

Малко Ройс пък вече има десет гола този сезон. За първи път футболист на Гладбах вкарва два и повече гола в три поредни мача. За феновете обаче най-значимо е едно - славната Борусия се завръща!