В последния мач от Бундеслигата Михаел Балак счупи носа си и бе заменен след като по-рано бе вкарал победния гол. Днес обаче той ще е на линия за отбора си Байер Леверкузен при трудното гостуване на Валенсия.

Балак ще предпазва носа си със 100-грамова маска от карбон. Бившият капитан на Германия ще е като Зоро.

„Маската ограничава малко, но я пробвах на тренировката и си стои добре. Без нея рискът ще е голям. Проблемът с нея е, че става топло вътре”, коментира Балак след заниманието на отбора на Местая.

Байер победи испанците в предишния кръг на свой терен и с шест точки е на втора позиция в групата, с четири повече от испанците. При победа и ако Генк не бие Челси, Байер ще се е класирал за осминафиналите още сега.

„Ако бием, за нас този мач ще е бил като финал. Така или иначе обаче за Валенсия срещата е доста по-решаваща”, коментира треньорът на Байер Робин Дут.

Валенсия играе без особен успех с германските отбори. Отборът е спечелил само един от десетте сблъсъка с тимове от Германия в Шампионската лига.

Най-голямата загуба в евротурнирите Валенсия записа на германска земя – през 1993 година гостуване на Карлсруе (с Оливер Кан на вратата) завърши с катастрофалното 7:0.