След успех с 2:0 над Динамо Дрезден шампионът Борусия Дортмунд се класира за следващия кръг в турнира за Купата на Германия.

Близо 13 хиляди фенове на Динамо Дрезден пристигнаха за мача, около стадиона беше хаос, а безредици с полицията наложиха забавянето на срещата с 15 минути. Ентусиазмът в Дрезден от възраждането на футбола (клубът има 98 мача в евротурнирите) в града е голям.

През този сезон отборът вече отстрани тим от Бундеслигата. И то как! Байер Леверкузен водеше с 3:0, но накрая Динамо триумфира след обрат с четири гола. Днес обаче противник беше шампиона.

Борусия Дортмунд не успя да наложи домакинско превъзходство в началото, играта се водеше в центъра, без сериозни заплахи за вратарите. Постепенно обаче момчетата на Юрген Клоп натиснаха, в 30-ата минута вратарят Хесл спаси мрежата си от гол след удар на Бендер от разстояние.

При последвалия корнер обаче стражът на Динамо бе преодолян от Левандовски с глава – 1:0 за шампионите. След това и особено през второто полувреме Борусия Д натика противника в неговата половина и на няколко пъти отборът пропусна втория гол, веднъж съдията прекъсна мача заради бомби от сектора на гостите.

В 65-ата минута след добър пас отляво Гьотце спря добре с гърди топката и я прати в мрежата – 2:0 и мачът бе решен.

Третодивизионният Хайденхайм не можа да вземе втори велик скалп. След като в първия кръг отборът би Вердер, сега след нулево равенство докара мача срещу Борусия Мьонхенгладбах до дузпи. Там обаче 19-годишният вратар на гостите тер Стеген хвана две дузпи и Гладбах би с 4:3.

Хамбургер пък се спаси с гол в продълженията. Срещу Айнтрахт Трир от Трета Бундеслига отборът на Торстен Финк губеше дълго време, но все пак стигна до хикса, а после и до победния гол от пряк свободен удар на Аого в 110-ата минута - 2:1.