Франк Арнесен седна на пейката на Хамбургер и отборът победи с 2:1 като гост Фрайбург. Гара Дембеле влезе в игра за домакините, но не можа да предотврати поражението.

Хамбургер остана последен, но все пак само на точка от 14-то място. Така новият треньор Торстен Финк ще може да започне утре работа в по-добра позиция.

Гостите поведоха още в 12-ата минута, когато след корнер вратарят Бауман изби топката към Сон, който с глава я прати в мрежата. Десетина минути по-късно Сисе можеше да изравни, но отблизо стреля в аут.

Домакините продължиха да нападат, но направиха серия пропуски. С подновяването на играта за второто полувреме обаче Сисе все пак успя да изравни с удар с десния крак отблизо – 1:1.

Мачът продължи с поделено надмощие, Хамбургер успяха да изнесат играта по-напред. И в 72-ата минута имаха късмета отново да поведат - двойно подаване между Тьоре и Иличевич завърши с точен удар - 1:2. 

Настъпиха драматични минути, в игра се появи и Гара Дембеле, който в комбина със Сисе трябваше да спасява равенството. В 82-ата минута Брума свали Райзингер в наказателното поле - дузпа. Сисе обаче стреля в аут и пропиля шанса.

По този начин Хамбургер победи за втори път като гост през сезона. А Франк Арнесен запази стопроцентовата си серия от победи когато води отбор - през 1991 година той спечели шест мача с Айндховен, когато заместваше временно Боби Робсън.