Сагата с треньорския пост в Хамбургер приключи. Торстен Финк е получил възможност да разтрогне договора си в Швейцария и да поеме северногерманския гранд. "Всичко се разви много бързо. В понеделник пътувам за Хамбург - аз съм новият треньор на Хамбургер. Винаги съм се възхищавал от този отбор -това не са празни приказки, казвах го преди всеки мач като футболист", обяви Финк по телевизия Sport1.

Според вестник Билд снощи е имало дълго обсъждане между шефовете на Базел и треньора. Финк е казал, че иска да премине в Хамбургер.

Той обаче води с успех отбора в Шампионската лига и е предложил да остане до зимата. Босът на клуба обаче категорично е отказал такъв вариант.

Така считано от днес Финк е освободен от поста си в Базел. Сега срещу Фрайбург треньор ще е Арнесен, но следващата събота срещу Волфсбург Финк ще дебютира.

Базел ще получи голяма компенсация от Хамбургер. Говори се, че отмъкването на треньора посред сезона ще струва около 1 милион евро.

Финк се разбра с Франк Арнесен за контракт край река Елба до лятото на 2014 година. Той е на 43 години, направи два пъти Базел шампион и веднъж спечели купата на Швейцария.