Довечера Германия гостува на Полша в приятелски мач. Съставът ще е по-различен в сравнение с квалификацията срещу Австрия.

„Може да заменим с успех играчите на всяка позиция. Имаме много повече силни футболисти отколкото преди. Сега мога да пробвам различни варианти”, каза Льов на пресконференцията преди срещата.

Шестима нови футболисти ще започнат мача - Тим Вийзе на вратата, Треш и Мертезакер в отбрана, Ролфес, Шюрле и Гьотце в халфовата линия.

Мачът ще се играе в Данциг – германски град, който днес се намира в границите на полската държава под името Гданск. Срещата е с особен заряд за двамата етнически поляци в германския отбор – Миро Клозе и Лукас Подолски.

„Хубаво ще е да слушам двата химна. Досега не съм играл тук, семейството ми ще бъде на мача”, каза Подолски (91 мача, 43 гола за Германия) на пресконференцията.

В последната среща между двете страни Подолски вкара двата гола за победата на германците на Евро 2008. Поляците нямат победа в историята на този двубой – германците са с 12 победи при 4 равенства.

В Данциг ще бъде лагера на германците по време на европейското първенство догодина.