Треньорът на Байерн Юп Хайнкес очаква усилията да бъде купен Артуро Видал от Байер Леверкузен да дадат резултат. Той е последният играч в списъка на наставника за привличане.

„Надявам се, че ще вземем Видал. Той иска да дойде, а догодина ще е свободен агент. Така че си мисля, че Леверкузен все ще се съгласят. Историята показва, че клубовете не могат да задържат искащи да напуснат играчи”, каза Хайнкес за списание Кикер.

Треньорът добави, че възнамерява да използва чилиецът, когото тренира през последните два сезона, и на левия бек, не само в халфовата линия.

Хайнкес коментира и враждата на някои групировки от фенове на Байерн срещу новия вратар на тима Мануел Нойер. Наскоро феновете връчиха на германския национал кодекс за поведение.

 „Нойер се държи образцово досега. Но цялата работа я прави мъничка група фенове, затова никой не трябва да се впечатлява. 99% от феновете ни знаят колко е важен той за нас. Никой няма право да му казва как да се държи”.

Юп Хайнкес разказа, как е отказал навремето да стане треньор на Барселона.

„Като нападател винаги имах интуиция, после я запазих. През 1996 година Барселона ми направи страхотно предложение, искаха ме на всяка цена. Аз обаче отказа, президентът им не можеше да повярва. Година след това дойдоха от Реал Мадрид”.

През 1998 година Хайнкес изведе Реал до титлата в Шампионската лига.