Мениджърът на Шотландия Гордън Страхан изрази учудването си от това, че новата звезда на тима Икечи Аня продължава да играе в отбор от втора дивизия.

Аня изигра прекрасен мач при загубата с 1:2 от световния шампион Германия и дори вкара много добър индивидуален гол. Той бе засипан с похвали, а след мача се похвали, че дори и като играе на ФИФА не можел да се разпише срещу Нойер.

Представянето му е изненадващо за страничните наблюдатели, тъй като Аня играе за представителя на Чемпиъншип Уотфорд. Според Страхан обаче той има качествата да играе на най-високо ниво.

"Треньорският екип се чеше по главите и се чуди защо той не играе в английската Висша Лига", коментира Гордън Страхан пред Скайспортс.

"Не е играл срещу слабаци - това са Германия, Хърватия, Белгия и Англия. Македония също не са слабаци и той вкара срещу тях в дебюта си за националния отбор".

"Когато той изскочи при гола си срещу Германия, аз си помислих "Добре, ти точно направи 30 метров спринт и сега си изправен пред най-добрия вратар на света".

"Но той я вкара все едно беше на тренировка. Също така топката не се търкули случайно в мрежата, той знаеше точно какво прави".

"Той може да отиде в Селтик или в клуб от английската Висша Лига без проблеми. Може да играе на различни позиции, което го прави още по-ценен".

"Може да играе от ляво, както направи срещу Германия, може да играе отдясно. Може да играе дори като ляв защитник".

"И неговата любов към играта е толкова освежаваща. Той работи много здраво, за да стигне до там, където е и сега не иска да го загуби".