През лятото на 2021 г. Михаел Балак, бивш капитан на германския национален отбор, загуби 18-годишния си син Емилио, който изчезна след инцидент с АТВ, докато момчето, заедно с няколко приятели, е на почивка в Португалия в една от къщите на баща си. В продължение на около година след това Михаел (който преминава дълъг курс на психотерапия) има романтична връзка със София Шнайдерхан, приятелка от детството на Емилио.

Сега двамата вече не правят нищо, за да скрият връзката си. 24-годишната София (точно наполовина на възрастта на Балак) живее в Мюнхен и става известна на 13-годишна възраст, когато е лансирана като модел на Октоберфест. Дъщеря на известен ортопед, тя израства в най-ексклузивните заведения на града и се сприятелява с Емилио Балак. Двамата са имали много близки отношения, поради което тя е познавала Михаел още преди трагедията. Оттогава двамата станали много близки: още през последните месеци двамата бяха публикували снимки, на които се виждат заедно на Малдивите.

На 16 ноември 2022 г. Балак и Шнайдерхан са били заснети заедно, а през октомври същата година са били забелязани на една и съща маса на Октоберфест. През последните дни обаче момичето публикува статус в социалните мрежи, в който декларира любовта си към Михаел, който сега, след почти две години, потвърди връзката.